Άδωνις: Έγιναν λάθη και υπερβολές – Βορίδης: Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν

Υπερήφανος για τη θητεία του εμφανίστηκε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου.

Όπως δήλωσε, επιτεύχθηκαν δύσκολοι στόχοι, όπως η υλοποίηση της μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τη δημιουργία του ΠΕΔΥ, ο εξορθολογισμός των δαπανών υγείας και ιατρική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών. Μένει η εκκρεμότητα της φαρμακευτικής κάλυψης των πολιτών που έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τους δύο υφυπουργούς και τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου, σημειώνοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις έγιναν για το καλό των πολιτών και όχι επειδή το ζήτησαν οι ξένοι.

«Αν έγιναν λάθη, που σίγουρα έγιναν ή αν έγιναν υπερβολές, που πάλι σίγουρα έγιναν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη» σημείωσε παραδίδοντας τη σκυτάλη στον νέο υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη.

Από τη πλευρά του ο νέος υπουργός Υγείας, έδωσε το στίγμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, διευκρίνισε ωστόσο ότι οι πολίτες θα αντιμετωπιστούν και ως φορολογούμενοι αλλά και ως χρήστες το συστήματος υγείας. Συμπλήρωσε επίσης, ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν και τα συμφέροντα των παρόχων υγείας.

Τέλος, συνεχάρη τον Άδωνι Γεωργιάδη, για τη θητεία του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το αποτύπωμά του.