Έγινε και αυτό! Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος έκλεψε λεφτά και τηλεκάρτες από Πακιστανό…

τον εισαγγελέα, με τις κατηγορίες της κλοπής, αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και εκβίασης σε βάρος 34χρονου μετανάστη από το Πακιστάν, οδηγήθηκε σήμερα ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ρέντη, ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, η υπόθεση διερευνήθηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία του μετανάστη.

Ο 34χρονος αλλοδαπός κατήγγειλε χθες, ότι κατά την προσαγωγή του, προ τριημέρου στο αστυνομικό τμήμα του Ρέντη, ο διοικητής που κατηγορείται, του αφαίρεσε 4.000 ευρώ και κάρτες ανανέωσης χρόνου κινητής τηλεφωνίας που είχε στην κατοχή του. Με την πρόφαση ότι ο μετανάστης θα έπρεπε να του προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία προέλευσης των χρημάτων, ο αξιωματικός απαίτησε να του παραχωρήσει το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει τα υπόλοιπα.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο του Αξιωματικού στην Υπηρεσία του, στο πλαίσιο της οποίας, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.945 ευρώ, δύο διαβατήρια πακιστανικών Αρχών και 88 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο διοικητής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ