Έληξε η κόντρα Λοβέρδου-Μητσοτάκη – Παράταση 5 ημερών για τους διοικητικούς υπαλλήλους

Παράταση που δεν θα ξεπερνά τις πέντε ημέρες, δόθηκε τελικά στο «θρίλερ» της διαθεσιμότητας των 1.136 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, των οποίων η οκτάμηνη διαθεσιμότητα έληγε την Κυριακή.

Υστερα από μπαράζ διαβουλεύσεων μεταξύ των συναρμόδιων υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας, με «διαιτητή» το Μέγαρο Μαξίμου, προκρίθηκε η συγκεκριμένη λύση σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η κυβερνητική κρίση που δημιούργησαν οι αντικρουόμενες απόψεις των δύο υπουργών. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δίνεται αυτή η παράταση προκειμένου να ενημερωθεί ο κ. Λοβέρδος για το θέμα.

Η ρύθμιση θα έρθει με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί την Παρασκευή στη Βουλή, η οποία και θα δίνει νέα προθεσμία προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις που έχουν καταθέσει για το θέμα τα πανεπιστήμια.

Χθες υπήρξε εμπλοκή με τον Ανδρέα Λοβέρδο να ζητά την επανατοποθέτηση 883 εργαζομένων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριζε ότι ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 600, έχοντας μάλιστα και έτοιμη τη σχετική προκήρυξη και περιμένοντας τη συναίνεση του κ. Λοβέρδου προκειμένου να τη δημοσιοποιήσει.