Ένας …Αηδόνης δε φέρνει την άνοιξη στο κόμμα του Λοβέρδου…

 

Να περιορίσει τις απώλειες προς την κίνηση Λοβέρδου επιδιώκει η Ιπποκράτους, καθώς με τον πρώην υπουργό αναμένεται να συμπορευτεί ένας τουλάχιστον βουλευτής, με τις φήμες να επιμένουν για τον πρώην υφυπουργό από τη Δράμα, Χρήστο Αηδόνη.

Με εντολή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, το απόγευμα χθες, ο Γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Μανιάτης και ο βουλευτής Κυκλάδων Τάκης Ρήγας, πραγματοποίησαν έρευνα μεταξύ των συναδέλφων τους βουλευτών για το εάν κάποιος εξ αυτών προτίθεται να ακολουθήσει τον επικεφαλής της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. (Ριζοσπαστικής Κίνησης Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας).

Tα συμπεράσματα που ανακοίνωσαν στην ηγεσία, ανακούφισαν την Ιπποκράτους, καθώς μόνος «ύποπτος» για αποχώρηση και συμπόρευση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, φέρεται ο στενός του φίλος Χρήστος Αηδόνης. Άλλες πηγές, ωστόσο, εκτιμούν πως στην πορεία δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και ένας ακόμη βουλευτής από επαρχιακό νομό, ενώ δύσκολα στη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. θα συμμετάσχει κάποιος από τους έως τώρα διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα ακούγονται τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών, όπως ο Μιχάλης Τιμοσίδης και η Αθηνά Δρέττα.

Αποστασιοποιημένοι από το εγχείρημα του πρώην υπουργού είναι και ο Γιώργος Φλωρίδης, αλλά και οι άλλες κινήσεις της κεντροαριστεράς. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι ο Α. Λοβέρδος θα κατορθώσει να μετατρέψει τη ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ. σε κόμμα. ίσως να επιθυμεί να βγει «εκτός κάδρου» των δυνάμεων που συγκυβερνούν, θέτοντας παρακαταθήκη με την κίνησή του για τις μετέπειτα εξελίξεις.

ΠΗΓΗ: real.gr