Έξαλλος ο Γ.Παπανδρέου με τη Realnews του Χατζηνικολάου: “Βρώμικο πολιτικό παιχνίδι”

 

Δεν υπάρχει καμία σχέση του Γιώργου Παπανδρέου, με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζει σε σχόλιο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την υπόθεση του ΤΤ και κάνει λόγο για μια ακόμη προσπάθεια εμπλοκής του κ. Παπανδρέου σε «αμαρτωλές ιστορίες».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι χάρη στο θεσμικό πλαίσιο, που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, «οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες».

Ειδικότερα, ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει στο σχόλιο του ότι «για ακόμη μια φορά, κάποιοι – όχι άγνωστοι – επιχειρούν να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε αμαρτωλές ιστορίες» και «αυτή τη φορά, θεώρησαν ευκαιρία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΤΤ». Ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει πως «η πραγματικότητα και μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα των αρμοδίων δικαστικών αρχών» είναι ότι «κάποιοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ χωρίς να έχουν προσκομίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις και χωρίς να τα εξυπηρετούν» και προσθέτει ότι «επ’ αυτών βεβαίως, θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη». «Ωστόσο, το ερώτημα είναι, αν υπάρχει η παραμικρή σχέση, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, του Γιώργου Παπανδρέου με το θέμα αυτό; Καμία», σημειώνει και προσθέτει: «Και αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο».Σύμφωνα με τον κ. Ελενόπουλο «αποσκοπούν»:

 

«Πρώτον, προφανώς να “μεταθέσουν” μέσω των πρωτοσέλιδων ευθύνες, αποκρύπτοντας ή και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Δεύτερον, να εμπλέξουν τον Γιώργο Παπανδρέου σε ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι. Παιχνίδι που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας.

Τρίτον, να φέρουν σε πέρας την εργολαβία που έχουν αναλάβει χωρίς αντίλογο». Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι, κατά τον ίδιο, διότι «φαίνεται ότι, έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουν και όχι λίγα, ούτε και μικρά – το αντίθετο και μάλιστα, προβλήματα για τα οποία οι ίδιοι έχουν την αποκλειστική ευθύνη». «Ποια είναι η αλήθεια;», συνεχίζει ο κ. Ελενόπουλος, για να επισημάνει ότι «μια ματιά και μόνο στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ότι, χάρη σε αυτό οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες». «Όλα τα άλλα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα», τονίζει και συμπληρώνει: «Αυτά επί του παρόντος, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επανέλθουμε για να μιλήσουμε “αναλυτικότερα”». 

Επιπλέον, ο κ. Ελενόπουλος αναφέρει πως «ας γνωρίζουν όσοι ασχημονούν ότι, μπορεί να παραβλέπουν προσωρινά ή να μην αντιλαμβάνονται ότι όσο χτυπούν τον Γιώργο Παπανδρέου τόσο θα εντείνεται το αδιέξοδο το οποίο οι ίδιοι διαμόρφωσαν και ας είναι βέβαιοι ότι, σε κάθε περίπτωση, με το πέρασμα του χρόνου, θα είναι οι πρώτοι που θα εισπράττουν τα επίχειρα των επιλογών τους».

Ακόμα, αναφέρει ότι «ο φόβος που αισθάνονται από την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στον δημόσιο βίο, είναι κακός σύμβουλος».

Τέλος, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού σημειώνει ότι «η υπόθεση των δανείων του ΤΤ, ουδεμία σχέση έχει με αυτήν των CDS, την οποία κάποιοι έστησαν επιχειρώντας να εμπλέξουν τον Ανδρέα Α. Παπανδρέου – δηλαδή ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου – επί της οποίας και έκρινε η δικαιοσύνη σε βάρος του κ. Καμμένου».

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ REAL NEWS

 

Με σαφείς αναφορές περί σχέσεων του «Αντρίκου»  Παπανδρέου στο σκάνδαλο με τα θαλασσοδάνεια που παραχωρούσε το ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Κυκλοφόρησε σήμερα η realnews.

Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της  αναφέρεται στο  “πολιτικό “άρωμα που υπάρχει  στο σκάνδαλο του «Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”.

Στο πολυσέλιδο ρεπορτάζ της, η εφημερίδα διερευνά πώς «συνδέονται»  Κ. Γριβέας και Αντρίκος Παπανδρέου , αναφέροντας χαρακτηριστικά, την  «από κοινού διοργάνωση συνεδρίων για την “πράσινη” ανάπτυξη, με χορηγό το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η ΜΚΟ του Αντρίκου και τρεις εταιρείες συμφερόντων Γριβέα, είχαν ως έδρα το ίδιο δικηγορικό γραφείο στην Ελβετία, ενώ παράλληλα τονίζει  την « συμμετοχή του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα, Φιγκουέρες, στη ΜΚΟ του Παπανδρέου και στο Δ.Σ. της IJ Partners, που κέρδισε εκατ. ευρώ από τα CDS του Τ.Τ».

Την ίδια περίοδο που, κατά το κατηγορητήριο, έπαιρναν τα φερόμενα θαλασσοδάνεια από το Τ.Τ., η εταιρία τους, C&C, είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού: η εταιρία C&C φέρεται να είχε αναλάβει την προβολή και τη διοργάνωση συνεδρίων της ΜΚΟ I4SENCE, συμφερόντων του Αντρίκου Παπανδρέου.

Επίσης, η Αναστασία Βάτσικα διατέλεσε μέλος διοικητικού συμβουλίου σε δυο Ινστιτούτα που έχουν δηλωμένη έδρα στην ίδια ακριβώς διεύθυνση στην Ελβετία με την οργάνωση του Αντρίκου Παπανδρέου.

Το 2011, τα δάνεια του ομίλου Γριβέα – Βάτσικα έχουν χτυπήσει κόκκινο. Τα περιουσιακά τους στοιχεία δεσμεύονται. Τότε, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «η C&C αλλάζει όνομα σε GLOBAL CONGRESS και τον Ιανουάριο του 2012 κάνει αίτηση πτώχευσης με το νέο όνομα». Σήμερα, τα ποσά που εντοπίστηκαν σε προσωπικούς λογαριασμούς του ζευγαριού είναι ασήμαντα. Οι δύο κατηγορούμενοι κατάφεραν να αποδεσμεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να φύγουν για πάντα για το Λονδίνο και δεν θα επιστρέψουν ποτέ στην Ελλάδα, κάτι που ο Κυριάκος Γριβέας φέρεται να ανακοίνωσε στους φίλους σε δεξίωση στο εξοχικό του στη Μάνη.

 

http://i0.wp.com/1.bp.blogspot.com/-exkzhQraO_Y/UtE1zl0idCI/AAAAAAAH3zw/qIxaYJBKxpE/s1600/RealNews.jpg