Έξαλλος ο Μπουτάρης με τον Φούχτελ:”Κάνει βόλτες, τρώει, πίνει και αποτέλεσμα μηδέν!”

Έξαλλος με τον Γιοακίμ Φούχτελ φαίνεται πως είναι ο Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος τον κατηγορεί πως το μόνο που φαίνεται να τον απασχολεί στην Ελλάδα είναι το καλό φαγητό και το καλό κρασί, αλλά από αποτέλεσμα…μηδέν.

Οπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», ο εντεταλμένος από την Ανγκέλα Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία στον Τομέα της Αυτοδιοίκησης, θεωρούσε καλύτερο του φίλο στην Ελλάδα τον Γιάννη Μπουτάρη, ωστόσο φαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει εκνευρίσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος τον κατηγορεί ότι κάνει όλο βόλτες στην Ελλάδα, μαθαίνει από κρασιά και φαγητό (λάτρης της «retsinas» και του χταποδιού), προσπαθεί να μάθει μερικές ελληνικές λέξεις (όπως το… «τάκα-τάκα»), αλλά στην πραγματικότητα τίποτα δεν κάνει.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε τρισέλιδη επιστολή του προς τα υπουργεία Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του αλλά και την ανησυχία του για την αδυναμία αξιοποίησης αυτής της θετικής στη σύλληψή της πρωτοβουλίας, δηλαδή της ελληνογερμανικής συνεργασίας.

Καταγγέλλει ευθέως τον κ. Φούχτελ ότι διοργανώνει περιοδείες μουσικών συγκροτημάτων, τον κατηγορεί για σπατάλη δημοσίου χρήματος, για χωρίς λόγο τραπεζώματα, για ανούσιες δράσεις, ενώ του προσάπτει το ότι οι έλληνες δήμαρχοι δεν έχουν αφομοιώσει την τεχνογνωσία για ανάπτυξη και για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έφερνε.