Έξω από το Υπουργείο Υγείας οι νοσοκομειακοί γιατροί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομείακων Γιατρών Ελλάδος ενώ την ίδια ώρα έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν μεταξύ άλλων να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός, σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους αλλά και μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών.

Η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της καταγγέλει την κυβέρνηση ότι καλλιεργεί κλίμα εφησυχασμου και επανάπαυσης την ώρα που η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο πάνω από 1000 νοσοκομειακοί γιατροί και μάλιστα πριν λήξει η σύμβασή τους.
«Το μόνο που διασφαλίζεται είναι η πληρωμή των δεδουλευμένων μέχρι την δημοσίευση της απόφασης! Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι συμβάσεις των επικουρικών που λήγουν στις 31/12/2018 θεωρούνται μη νόμιμες. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1000 συνάδελφοι κινδυνεύουν με απόλυση πολύ πριν τη λήξη της σύμβασης  τους. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν με την αγωνία των συναδέλφων, που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα»

Ακόμη κατηγορεί την κυβέρνηση πως πετάει το μπαλάκι στο ελεγκτικό συνέδριο ενώ μπορεί να νομοθετήσει, καταργώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και προχωρώντας σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Ας σταματήσει επιτέλους να πετάει το μπαλάκι στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Έχει την  αποκλειστική  ευθύνη  για  την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Αν ήθελε θα καταργούσε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, θα  προχωρούσε σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι κανένας συνάδελφος επικουρικός, κανένας εργαζόμενος με ελαστικές εργασιακές σχέσεις δε θα απολυθεί, ότι θα έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση ότι οι επικουρικοί γιατροί καλύπτουν ένα ελάχιστο τμήμα των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν. Ότι κανείς δεν περισσεύει. Ότι οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει όχι μόνο δεν καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις, αλλά είναι σε πλήρη διάσταση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν σε μόνιμο προσωπικό ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα Υγείας και ο λαός να απολαμβάνει  υψηλού επιπέδου, απολύτως δωρεάν, υπηρεσίες Υγείας.  Ας σταματήσει λοιπόν  τα ανέξοδα, καλά λόγια για την αναγνώριση «του έργου που προσφέρουν οι επικουρικοί», τη «στήριξη τους στο δημόσιο σύστημα Υγείας»  και ας δώσει λύσεις».