Έρχεται στην Αθήνα το αφεντικό της JP Morgan, Jamie Dimon – Παπαδημητρίου

 

Jamie Dimon, CEO of JPMorgan Chase.jpgΣτην Αθήνα έρχεται στις αρχές του Ιουλίου ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon. Ο ισχυρός τραπεζίτης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο επικεφαλής της J.P. Morgan θα μείνει στην Αθήνα ένα 48ωρο και θα συναντηθεί με επιχειρηματίες και τραπεζίτες, κατά τη διάρκεια δύο ειδικών forum που θα οργανωθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Είναι ο πρώτος επικεφαλής μεγάλης αμερικανικής τράπεζας που έρχεται στην Ελλάδα μετά τη μεγάλη κρίση. Είχε προηγηθεί μεγαλοστέλεχος της Goldman Sachs, αλλά σε επίπεδο αντιπροέδρου, επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου.

Ο  Dimon είναι Έλληνας ομογενής τρίτης γενιάς και έχει καταγωγή από τη Λακωνία. Παπαδημητρίου είναι το πραγματικό όνομά του. Ο παππούς μετανάστευσε στην Αμερική τον προηγούμενο αιώνα και χάριν συντομίας μετέτρεψε το όνομα σε Dimon.
Σαμαράς και Dimon τα είχαν πει και στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης στις ΗΠΑ του Πρωθυπουργού. Κι εκεί ήταν που οριστικοποιήθηκε και η δική του επίσκεψη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ευρωπαϊκής περιοδείας. Ο κ. Dimon θα έλθει στην Αθήνα απευθείας από τη Νέα Υόρκη, με το λίαρ τζετ της τράπεζας και μετά θα συνεχίσει για Μιλάνο και Φρανκφούρτη, που θα είναι οι δύο επόμενοι σταθμοί.