“Έφαγε πόρτα” η Χρυσή Αυγή από την οικογένεια του δολοφονηθέντος Μανώλη Καπελώνη

 

Aίτημα στις δικαστικές αρχές, με το οποίο ζητά να απαγορευτεί στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το όνομα του δολοφονηθέντος Μανώλη Καπελώνη, καθώς και να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις στη μνήμη του, κατέθεσε η οικογένεια του θύματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Η οικογένεια του δολοφονηθέντος την 1η Νοεμβρίου του 2013 νέου, έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, καταγγέλλει ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού της για πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες μάλιστα είναι «απολύτως ασύμβατες με το χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και προσβλητικές για την προσωπικότητά του».

Για το λόγο αυτό, ζητά από το δικαστήριο να απαγορεύσει στο κόμμα να χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα του.

Η οικογένεια ζητά, ακόμα, την κράτηση για έξι μήνες του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς και 30.000 ευρώ ποινή για κάθε παραβίαση της δικαστικής απόφασης, καθώς, όπως αναφέρει στη μήνυση, γίνεται «ευρύτατη κατάχρηση του ονόματος και της εικόνας του λατρεμένου μας, με σκοπό την πολιτική εκμετάλλευση του τραγικού και άδικου θανάτου του».

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου αναμένεται στις 21 Νοεμβρίου.

 

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Νωρίτερα, ετήσιο μνημόσυνο στην περιοχή όπου δολοφονήθηκαν οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης πραγματοποίησε η Χρυσή Αυγή.
Το μνημόσυνο τελέστηκε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου δολοφονήθηκαν πριν από 12 μήνες οι δύο νεαροί, στη Λ. Ηρακλείου 420.

Τη μνήμη των δύο νέων τίμησαν εκατοντάδες υποστηρικτές της ΧΑ, κρατώντας σημαίες της οργάνωσης, καθώς και τη «γαλανόλευκη». Για τους δύο νέους μίλησαν ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και η Ουρανία Μιχαλιολιάκου, λέγοντας: «Μας οδηγούν ο Φουντούλης και ο Καπελώνης».