Έχει τη λύση η Μέρκελ για το ελληνικό ζήτημα

Έτοιμη πρόταση φέρεται να έχει η Ανγκελα Μέρκελ για το πώς μπορεί να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2016. Παραμένει, πάντως, αντίθετη στο νέο κούρεμα.

Η Α. Μέρκελ εξήγησε στους βουλευτές του κόμματος της, όπως μεταδίδει το Reuters ότι μπορεί να καλυφθεί μέσω ενός συνδυασμού ενεργειών, όπως μείωση επιτοκίων και επέκταση του προγράμματος του EFSF, με τις εγγυήσεις του Ταμείου να φτάνουν και 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η καγκελάριος επιμένει κατά ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, λαμβάνοντας υπόψη την προεκλογική της εκστρατεία.

Επίσης, ανώτερο στέλεχος από το κόμμα της Καγκελαρίου αντιτίθεται στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα στείλει λάθος μήνυμα προς τις χώρες που είναι στο μηχανισμό στήριξης και θα αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν τις ρίζες των δεινών στην Ελλάδα.

Ο Norbert Barthle, εκπρόσωπος του προϋπολογισμού της Μέρκελ (CDU), είπε γερμανικό ραδιόφωνο ότι δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία αφού υπάρχουν αντίθετες απόψεις για το κενό χρηματοδότησης.