Ίδρυμα Λάτση: Νέος πρόεδρος ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανακοινώνει ότι ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής εξελέγη στις 30 Μαρτίου 2015 νέος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής διαδέχεται τον Dr. Peter Marxer, ο οποίος αποσύρεται μετά από 10 σχεδόν χρόνια επιτυχημένης πορείας ως ο πρώτος Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο Δρ. Πέτρος Καλαντζής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας όπου ανέπτυξε ενεργό ερευνητικό έργο. Εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια σε διάφορες διευθυντικές θέσεις στη Χημική Βιομηχανία. Από το 1990 μέχρι το 2000 διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alusuisse-Lonza Group Ltd(Zurich), υπεύθυνος για τον τομέα των χημικών, καθώς και για τη γενικότερη στρατηγική του Ομίλου.

Με αυτήν την ιδιότητα ηγήθηκε της δημόσιας εγγραφής (IPO) της Lonza και της συγχώνευσης της Alusuisse με την Alcan. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Ελβετικού Συνδέσμου Χημικών και Φαρμακευτικών Βιομηχανιών. Επίσης, για 7 χρόνια ήταν Πρόεδρος της Εταιρείας Προαγωγής Οικονομικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Βασιλείας.

Ο Δρ. Καλαντζής διετέλεσε στην Ελλάδα Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πετρόλα Ελλάς και τηςLamda Development.

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου διαφόρων εταιρειών με έδρα την Ελβετία (Von Roll Holding Ltd, Clair AG και Degussa Goldhandel AG). Είναι επίσης, μεταξύ άλλων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιρειών CNH Industrial NV (πρώην Fiat Industrial), SGS Holding Ltd (Société Générale de Surveillance), Moevenpick Holding Ltd και Paneuropean Oil and Industrial Holdings Ltd.