“Όχι στις εκλογές, πάμε για συμβιβασμό”- Δηλώσεις Ν.Φίλη, Δ.Παπαδημούλη

 

Αλαλούμ με τις “απειλές” περί νέων εκλογών από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.  Ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος Ν.Φίλης και ο ευρωβουλευτής Δ.Παπαδημούλης μιλάνε για έντιμο συμβιβασμό, απαντώντας σε δηλώσεις άλλων, όπως του ευρωβουλευτή κ.Χρυσόγονου.
«Εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά» επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Κώστας Χρυσόγονος το Σάββατο σε πρωινή εκπομπή του Mega και συμπλήρωσε: «Τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα». Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ

Μετά τις δηλώσεις του Κώστα Χρυσόγονου, ο ευρωβουλευτής Δ.Παπαδημούλης  έγραψε στο Twitter: «Η χώρα έκανε πρόσφατα εκλογές. Έχει ισχυρό Πρωθυπουργό, με σαφή εντολή: “Έντιμο συμβιβασμό” τον Απρίλιο και νέο σχέδιο ανάπτυξης με δικαιοσύνη».
Ν.ΦΙΛΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
«Δεν υπάρχει περίπτωση η συμφωνία να μην γίνει αποδεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία» είπε ο κ. Φίλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega την Κυριακή  και τόνισε: «Δεν διακυβεύεται η πολιτική σταθερότητα».«Μην φτιάχνετε σενάρια» τόνισε ο κ. Φίλης.

«Εγώ μιλώ πολιτικά» είπε  ο κ. Φίλης και συμπλήρωσε: «Εγώ λέω ότι η κυβέρνηση έχει την αρραγή στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την μεγάλη στήριξη της πλειοψηφίας των πολιτών». «Βλέπει ο κόσμος ότι υπάρχει μια ειλικρινής προσπάθεια η οποία θα αποδώσει καρπούς» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας: «Βήμα-βήμα κάνουμε για να βγούμε από το βάλτο του μνημονίου».
«Η κυβέρνηση θα κάνει αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό και ο συμβιβασμός έχει προχωρήσει» επισήμανε ο κ. Φίλης και στη συνέχεια απευθύνθηκε εμμέσως στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει πολιτική υπευθυνότητα, βγήκαμε με μία δέσμευση και θα την τιμήσουμε στηρίζοντας την κυβερνητική προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Φίλης.