Ύφεση 4,1% και ανεργία 30% για το 2013 προβλέπει το ΚΕΠΕ

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ελληνική οικονομία χτυπά η έκθεση του ΚΕΠΕ που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η οικονομία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο της, με την ύφεση να είναι πάνω από 4,1% για το 2013 και την ανεργία να εκτινάσσεται στο επίπεδο σοκ του 30%. Το μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο για το ΚΕΠΕ είναι ο -σχεδόν- μηδενισμός του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου εντός του έτους.

Ανάλογη πρόβλεψη για την ανεργία έχει διατυπώσει εδώ και μήνες το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, αλλά ο θεσμικός ρόλος του ΚΕΠΕ είναι αυτός που δίνει βαρύτητα και πολλαπλασιάζει την ανησυχία που επικρατεί σε σοβαρούς οικονομικούς και πολιτικούς κύκλους, συμπεριλαμβανομένης της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Άλλωστε το φαινόμενο αυτό και την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας είχε επισημάνει προ μηνός και ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σημειώνοντας μάλιστα ότι θα απαιτηθεί μεγάλο διάστημα κι από το σημείο ανάκαμψης της οικονομίας για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να καταπολεμηθεί η μάστιγα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πηγή: Real.gr