ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Κοντά στα υψηλά οι δείκτες

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους δείκτες ωστόσο να παραμένουν κοντά στα υψηλά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 παρέμενε αμετάβλητος στις 391,43 μονάδες, κοντά στο υψηλό τεσσάρων μηνών που σημείωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οριακές μεταβολές καταγράφει ο βρετανικός FTSE πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την ομιλία του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ αργότερα σήμερα, ενώ ο ισπανικός IBEX υποχώρησε κατά 0,1% καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την κρίση στην Καταλονία, μεταδίδει το Reuters.

Η Danone ανήλθε σε νέο ιστορικά υψηλό επίπεδο μετά την ανακοίνωση υψηλότερης της αναμενόμενης αύξησης κατά 4,7% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου. Η μετοχή της σημείωσε νωρίτερα άνοδο έως 2,3%.

Στον αντίποδα, βουτιά 20,6% σημείωσε η Merlin Entertainments, η μετοχή της οποίας αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της. Η εταιρία, που διαχειρίζεται τουριστικές ατραξιόν όπως το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds, ανακοίνωσε σήμερα επιβράδυνση των δραστηριοτήτων της το καλοκαίρι, γεγονός που απέδωσε στις επιθέσεις που έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.