ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Οριακές μεταβολές, πιέσεις στις τράπεζες

Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα να προσφέρουν στήριξη στις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα αν και οι τραπεζικοί τίτλοι δέχονται πιέσεις.

Οι αμφιβολίες για τη σχεδιαζόμενη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ έπληξαν το επενδυτικό κλίμα στον κλάδο, ενώ η Credit Agricole υποχώρησε μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά 0,08% στις 7.519 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% στις 13.384 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει οριακή πτώση 0,08% στις 5.475 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κινείτο στα ίδια επίπεδα, ανακάμπτοντας από την υποχώρηση της προηγούμενης συνεδρίασης. Οι μετοχές και τα blue-chips της ευρωζώνης σημείωσαν άνοδο κατά 0,1%.

Οι τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,7%, ακολουθώντας την πορεία των χρηματοπιστωτικών μετοχών της Wall Street, που υποχώρησαν εν μέσω επιφυλακτικότητας αναφορικά με το πολυαναμενόμενο σχέδιο των Ρεπουμπλικάνων για μείωση του εταιρικής φορολογίας.

Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας Credit Agricole κατέγραψε βουτιά 4,6% καθώς ανακοίνωσε ότι οι αναιμικές συναλλαγές έπληξαν τα κέρδη τρίτου τριμήνου.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Ahold Delhaize σημείωσε άνοδο κατά 4,5% καθώς τα κέρδη της ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η γαλλική εταιρία βιντεοπαιχνιδιών Ubisoft ανήλθε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο αφού ξεπέρασε το στόχο για τις πωλήσεις δεύτερου τριμήνου, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 7,9%.