ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Πτώση στους δείκτες, ανησυχία για την Καταλονία

Πιέσεις δέχονται οι ευρωπαϊκές αγορές,  καθώς βαθαίνει η πολιτική αντιπαράθεση της Ισπανίας με την Καταλονία, ενώ μια σειρά από εταιρικές ανακοινώσεις και τριμηνιαία αποτελέσματα φάνηκαν να απογοητεύουν τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση κατά 0,6%, καθώς η Καταλονία δεν τήρησε την προθεσμία που της έδωσε η Μαδρίτη προκειμένου να υπαναχωρήσει στην πορεία της προς την ανεξαρτησία, με την ισπανική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 155 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX κατέγραφε πτώση κατά 1%, σημειώνοντας υποαπόδοση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών. Ο βρετανικός δείκτης FTSE, ο γαλλικός CAC 40, ο γερμανικός DAX και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,6%, 0,5%, 0,6% και 0,9% αντίστοιχα.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν κατά 0,7% καθώς οι ισπανικοί τίτλοι δέχονταν πιέσεις, ενώ οι αποδόσεις των ισπανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, σημειώνει το Reuters.