ΑΓΡΟΤΕΣ: ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Εληξε η προθεσμία που είχαν δώσει οι αγρότες της Β. Ελλάδας στην κυβέρνηση έως τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης για κάποια θετική εξέλιξη στο θέμα της τήρησης βιβλίων εσόδων – εξόδων και άλλων σοβαρών ζητημάτων που αφορούν το κόστος παραγωγής.

«Εάν δεν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, θα κλείσουμε τον δρόμο στον κόμβο της Κουλούρας επ’ αόριστον, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβουμε όλοι στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούμε», απείλησαν και πραγματοποίησαν το πρώτο μέρος της απειλής κλείνοντας το ένα ρεύμα της Εγνατίας οδού στον κόμβο της Κουλούρας.

Στον συγκεκριμένο κόμβο βρίσκονται από χθες, Τετάρτη, αγρότες από τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια, ενώ παραμένουν και τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου και  άλλα δύο στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου.

Την ίδια ώρα, στην Κρήτη, οι αγρότες πραγματοποιούν καταλήψεις στις κατά τόπους εφορίες. Στα Χανιά, που η κινητοποίηση δεν είχε ιδιαίτερα μαζικό χαρακτήρα, σημειώθηκε επέμβαση των ΜΑΤ και η ΔΟΥ άνοιξε.

Την Παρασκευή, αναμένεται να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους οι αγρότες των Σερρών.

Το Σάββατο, οι αγρότες της Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική σύσκεψη αγροτοσυνδικαλιστών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των μπλόκων.

Οι αγρότες έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, καθώς και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων.