ΑΓΡΟΤΕΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Στήριξη από τον Α.Τσίπρα

AGROTES MPLOKA

Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι αγρότες, που πυκνώνουν τα σημεία συγκέντρωσής τους σε όλη την Ελλάδα, αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα σε κομβικά σημεία ανά την επικράτεια.

Τελευταία ενημέρωση: 20:20

Εάν τω μεταξύ, παρατείνεται μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Νίκαιας έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ.

Στη συγκέντρωσης των αγροτών στον Ορχομενό βρέθηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «εάν μαραζώσει η ύπαιθρος και σταματήσει να παράγει η αγροτιά, δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ από την κρίση».

«Έχετε χορτάσει από λόγια», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους αγρότες και συνέχισε: «Θυμάστε τι έλεγαν στο μπαλκόνια για να πάρουν την ψήφο σας. Και τώρα οι σωτήρες του τόπου ξεχνούν τις δεσμεύσεις τους και κρύβονται πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Τσίπρας εμμέσως κάλεσε τους αγρότες να μην κάνουν πίσω. «Εσάς δεν μπορούν να σας επιτάξουν: Τι να επιτάξουν, τα τρακτέρ; Τα χέρια σας που σκαλίζουν τα χωράφια;», επισήμανε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε τους αγρότες να μην πέσουν στην παγίδα του κοινωνικού αυτοματισμού που επιβάλλει η κυβέρνηση και να μετατρέψουν τον αγώνα τους σε αγώνα όλης της κοινωνίας.
Ο ίδιος δεσμεύθηκε για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο, αλλά και στο τιμολόγιο της ΔΕΗ που αφορά τον αγροτικό κόσμο.