ΑΕΚ όπως …Γιουβέντους: Πάει Τορίνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το γήπεδο

Ο πρώην πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες να «δουλεύει» το πρότζεκτ κατασκευής γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια και σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη του είναι να γίνει το γήπεδο της «Ένωσης» στα πρότυπα αυτού της Γιουβέντους. Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να δει από κοντά το γήπεδο της «Μεγάλης Κυρίας» του ιταλικού ποδοσφαίρου. Έτσι, την Πέμπτη θα μεταβεί στο Τορίνο για να πάρει μια πρώτη… γεύση.

Στο ταξίδι αυτό δεν θα είναι μόνος του. Θα τον συνοδεύει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στην νέα προσπάθεια που ξεκινάει, αλλά και σύμβουλοι του Δημήτρη Μελισσανίδη, ώστε να δουν όλοι μαζί τους χώρους και να μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να πουν αν μπορεί να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο.

Το γήπεδο των πρωταθλητών Ιταλίας άνοιξε τις πύλες του το 2011. Έχει χωρητικότητα 41.000 θέσεων, είναι πέντε αστέρων (θα φιλοξενήσει τον τελικό του Europa League το 2014) και το κόστος του έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ. Οι κερκίδες είναι… μία ανάσα από τον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας αίσθηση «καυτής» έδρας, ενώ είναι πολύ λειτουργικό και φιλικό προς το περιβάλλον με τη χρήση ειδικών τεχνολογιών (π.χ. φωτοβολταϊκά, ηλιακοί συλλέκτες, σύστημα ανακύκλωσης του νερού της βροχής κλπ.). Στο γήπεδο υπάρχουν ακόμη 3.600 θέσεις επισήμων, 64 σουίτες, πάρκινγκ, μουσείο, εστιατόρια και καταστήματα.