ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: “Δεν είναι πλυντήριο η Κύπρος. Κοιτάξτε τα του οίκου σας”

Στην αντεπίθεση πέρασε …έστω και αργά, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης με αιχμηρές δηλώσεις του για τους δανειστές της χώρας.

Ο κ. Αναστασιάδης κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου για υποκρισία, γιατί δεν βλέπουν πως ορισμένες επιχειρήσεις τους που εμπλέκονται στη βιομηχανία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών καιροφυλακτούν κατά του τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κύπρου για να πάρουν μεγαλύτερο μερίδιο. «Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου -για να μην πω την αγανάκτησή μου- γι’ αυτό», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

«Κατά ένα ειρωνικό τρόπο οι κυβερνήσεις τους υποστηρίζουν πως αυτοί οι πόροι κατατέθηκαν και επενδύθηκαν στην Κύπρο μέσω δραστηριοτήτων ξεπλύματος χρήματος» είπε ο κ. Αναστασιαδης και ζήτησε ανάλογος έλεγχος με αυτό που γίνεται στην Κύπρο να επεκταθεί σε όλα τα μέλη της ΕΕ.

Επίσης, είπε πως υπάρχουν πολλές αξιόπιστες εκθέσεις αναλυτών, από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς, περιλαμβανομένης της MONEYVAL, που μπορούν να το επιβεβαιώσουν ότι η Κύπρος δεν είναι “πλυντήριο” μαύρου χρήματος, όπως την κατηγορούν.