ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ: Τι είπε για τις αγορές μετά τη συνάντηση με τον Πάπα

Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στο Βατικανό η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση τόνισε ότι οι G-20 θα πρέπει στην επόμενη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο να έχουν ως βασικό θέμα συζήτησης την ενίσχυση και την εφαρμογή των κανονισμών που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία των αγορών.

Σημειώνεται ότι ο Πάπας την προηγούμενη Πέμπτη είχε μιλήσει περί «οικονομικής δικτατορίας» και ότι η οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει το επίπεδο επιβίωσης τόσο των πλούσιων όσο και των φτωχών χωρών του κόσμου.

Από την πλευρά του το Βατικανό επισήμανε ότι «έγινε αναφορά στη μακρά ιστορία των σχέσεων μεταξύ της Αγίας Έδρας και της Γερμανίας, και συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κοινωνική η πολιτική, η οικονομική και η θρησκευτική κατάσταση στην Ευρώπη και στον κόσμο Η συνομιλία τους επικεντρώθηκε κυρίως στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις διώξεις εναντίων των χριστιανών, τη θρησκευτική ελευθερία και τη διεθνή συνεργασία για την ειρήνη».