ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: “Πόλεμος” από τις Κυριακάτικες εφημερίδες

KAMMENOS 2Σε τροχιά σύγκρουσης παραμένουν τα στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με τον πρόεδρο του κόμματος, ενώ σε νέες καταγγελίες προχώρησε ο Πάνος Καμμένος. «Προδότες» χαρακτήρισε τους αποχωρήσαντες βουλευτές Κώστα Μαρκόπουλο και Γιάννη Κουράκο, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης. Μιλώντας στον Σκάι το πρωί της Κυριακής, ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά των δύο βουλευτών, κάνοντας λόγο για «προδότες», «καβάτζες» και «φίρμες» και υποστηρίζοντας ότι η συγκυβέρνηση έχει πέσει, καθώς με 150 βουλευτές έχει χάσει τη δεδηλωμένη, και γι’ αυτό υπάρχει η αποστασία, όπως την αποκάλεσε, στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Κ. Μαρκόπουλος: Και πολύ άντεξα…

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί ο Κώστας Μαρκόπουλος, αναφερόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
«Όταν παρακαλούσε γονατιστός να πείσω τους 10 βουλευτές που διεγράφησαν από τη ΝΔ να πάνε μαζί του, ήμουν ισοδύναμα Θεός, τώρα αποστάτης. Ο αποστάτης πρέπει να εγκαταλείπει ιδέες και οράματα. Εγώ εγκατέλειψα λείψανα λαϊκισμού, πολιτικής αμορφωσιάς και εξουσιολαγνείας, έναντι οποιουδήποτε ανταλλάγματος. Και πολύ άντεξα…», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, και στο ερώτημα γιατί δημιουργήθηκε τώρα η κρίση, απάντησε ότι οι κρίσεις στην πολιτική δημιουργούνται όταν συρρέουν πολλά αρνητικά μαζί ή όταν το χάος απειλεί την πολιτική σοβαρότητα και ο αυταρχισμός προσβάλλει την αξιοπρέπεια. «Ο Πάνος Καμμένος θα μείνει με τους πολιτικά απαίδευτους, γραφικός και αυτοθαυμαζόμενος».
Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος που θα εκφράζει την παραδοσιακή λαϊκή δεξιά και τη μεσαία τάξη.

Χ. Ζώης: Σε ένα μήνα… τα είδα όλα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης.

«Σε ένα μήνα “τα είδα όλα”. Σε σημείο να κάνω δεύτερες σκέψεις. Ποιος θέλει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον χώρο της γραφικότητας; Ποιος συμβουλεύει την ηγεσία τους; Πού κυοφορούνται επικίνδυνες ιδέες; Ποιοι κρύβονται πίσω από τον δικό μου αγώνα;», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής».Ερωτηθείς αν υπάρχουν παρασκηνιακές κινήσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με αφορμή τις καταγγελίες του Γ. Κουράκου για εμπλοκή του Γ. Βουλγαράκη στα εσωκομματικά, ο κ. Ζώης απάντησε ότι «τα ερωτήματα έχουνε τεθεί. Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να απαντήσει».

Γ. Μανώλης: Ο πρόεδρος έμπαινε στο twitter και το facebook.Σφοδρά πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει και ο Γιάννης Μανώλης, λίγες μέρες μετά τη διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.Σχολιάζοντας την παρουσία του πρόεδρου του κόμματος στις συσκέψεις, ο κ. Μανώλης, σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής», επεσήμανε: «Ήταν μεν παρών, αλλά συνεχώς πάνω από ένα κομπιούτερ και συνομιλούσε στο twitter και το facebook. Φαίνεται ότι έβρισκε περισσότερο ενδιαφέρον σ’ αυτό παρά στο τι γινόταν στις συσκέψεις. Αυτές γίνονταν απλώς για να βρισκόμαστε σε κουβέντα. Τίποτε και ποτέ δεν υλοποιήθηκε από αυτά που συμφωνούσαμε κάθε φορά».

Π. Καμμένος: Πρόκειται για σχέδιο που εκτελείται από τη Ν.Δ.

Χθες, ο Πάνος Καμμένος «έδειξε» το κόμμα της Συγγρού για τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Τώρα πια, με αυτά τα οποία γίνονται κι εξελίσσονται, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για σχέδιο που εκτελείται από τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά προσωπικά και πρόκειται για αποστασία».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επανέλαβε ότι έπεσε από τα σύννεφα με τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών, ενώ υποστήριξε ότι οι κύριοι Μαρκόπουλος και Κουράκος προχωρούν στη συγκρότηση νέου σχηματισμού.

Τέρενς Κουικ: Όποιος δεν αντέχει να φύγει

“Όποιος δεν αντέχει να είναι πιστός στις αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων να φύγει μέσα στο επόμενο 24ωρο” δήλωσε ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ .

“Οι 18 Βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που παραμένουν ακόμα πιο δυναμικά η τέταρτη ισχυρή Κοινοβουλευτική Ομάδα, πιστοί στην Ιδρυτική Διακήρυξη και την Εθνική Αντιπρόταση που παρουσίασαν προεκλογικά και που χωρίς εκπτώσεις ή αλλοιώσεις υπηρετούν και θα εξακολουθούν να υπηρετούν, είναι έτοιμοι για ακόμα περισσότερους αγώνες, μαζί με όλες εκείνες και εκείνους τους πατριώτες που μας ανεβάζουν συνέχεια και δημοσκοπικά και ουσιαστικά.

Τα ευρήματα της νέας δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε χθες, δείχνουν ότι οι Έλληνες πολίτες που δεν θέλουν να είναι κάτοικοι κομματικών πολυκατοικιών, αναδεικνύουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως την πλέον αξιόπιστη, συνεπή και ανυποχώρητη ανερχόμενη κινηματική πολιτική δύναμη”, επεσήμανε.

“Κάποιοι που νόμισαν ότι θα δημιουργήσουν επικοινωνιακό μειονέκτημα στους Ανεξάρτητους Έλληνες” , υπογράμμισε ο κ. Κουίκ, “κατάφεραν να τους προσδώσουν τα μέγιστα πλεονεκτήματα, με τα οποία θα βαδίσουν σε ένα πρωτόγνωρο ιστορικό Ιδρυτικό Συνέδριο στα τέλη Απριλίου, που ανήγγειλε ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, με απόλυτα ανοιχτές διαδικασίες”.

“Ο νόμος της φύσης προβλέπει ότι μετά τη μπόρα έρχεται η νηνεμία. Μόνο που για τους Ανεξάρτητους Έλληνες αυτή η αλληλουχία δεν ισχύει. Η νηνεμία η δική μας θα γίνει μπόρα, θα γίνει καταιγίδα πάνω από εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να ποδηγετούν την Ελλάδα”, τόνισε ο κ. Κουίκ.

 

real.gr