Α.ΣΑΜΑΡΑΣ -ΣΕΒ: Δεν θα επιτρέψουμε ακυβερνησία – Η οικονομία πάει καλύτερα από τις προβλέψεις – Μείωση φόρων

Σαμαράς: Μετά από έξι χρόνια ύφεσης φέτος μπαίνουμε στην ανάκαμψηΑστειότητες χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τα περί απώλειες της δεδηλωμένης από την κυβέρνηση, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ). «Δυστυχώς κάποιοι μένουν προσκολλημένοι στα ίδια. Η αντιπολίτευση δεν κατάφερε να ανατρέψει την κυβέρνηση ούτε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Τώρα προσπαθεί να προκαλέσει ακυβερνησία. Μας λέει μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε. Απέκτησε την αλαζονεία της εξουσίας πριν γίνει εξουσία. Η δεδηλωμένη όμως δόθηκε από τις εκλογές του 2012.  Αλίμονο αν μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση αυτοδιοικητικές ή ευρωεκλογές πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές. Αυτά που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση όμως γιατί έχασε ψήφους; γιατί ο κόσμος επέλεξε να ενισχύσει και το πιο μικρό κόμμα και όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: γιατί ο κόσμος απεχθάνεται την ακυβερνησία. Εμείς θα συνεχίσουμε. Αν θέλουν να συμβάλλουν καλώς, αλλά ακυβερνησία δεν θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν», ανέφερε. 

 

OIKONOMIA ΘΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

 

Η ελληνική οικονομία θα τα πάει καλύτερα από τις διεθνείς προβλέψεις, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και αναφέρθηκε στην εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. 

«Η εμπιστοσύνη στην Ελλάδα έχει επιστρέψει για να μείνει» επισήμανε χαρακτηριστικά, ο πρωθυπουργός.

Ενώπιον μας προβάλλει ένα πολύ ελπιδοφόρο αύριο, πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι βάσεις γι’ αυτό έχουν ήδη μπει.
Παράλληλα, έκανε λόγο για μία μακροχρόνια ανάπτυξη, καθώς  «εάν όμως κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε ακόμη καλύτερα».

«Μπορεί να διαφωνούμε αλλά συζητάμε πλέον για το πώς θα πάμε μπροστά και όχι για το εάν θα υπάρχουμε αύριο,  εάν θα μείνουμε στο ευρώ» συμπλήρωσε εν συνεχεία.

«Δεν ξεχνώ τις μεγάλες προτεραιότητες που έχω θέσει. Η μείωση των φορολογικών βαρών είναι το πιο χειροπιαστό. Η μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά δεν την παραπέμπουμε στις ελληνικές καλένδες» υπερθεμάτισε ενδεικτικά.

Παράλληλα, προανήγγειλε την ανακοίνωση ενός οδικού χάρτη για τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών τα επόμενα χρόνια.

 

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Δική μου εμμονή είναι η μείωση των φόρων. Δεν υπόσχομαι τίποτε που να μην έχω βρει πως να το πληρώσω. Η μείωση των φορολογικών βαρών είναι το χειροπιαστό όνειρό μου για την Ελλάδα του αύριο. Η μείωση δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Το Φθινόπωρο θα ανακοινώσουμε οδικό χάρτη για την μείωση των φορολογικών βαρών τα επόμενα χρόνια. Για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι απαραίητη η μείωση των φόρων και η μείωση του κόστους ενέργειας», είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς επίσης, σημείωσε ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη. Έγιναν λάθη και αδικίες που θα διορθώσουμε. Επίσης, ανήγγειλε ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους.