ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ “σφάζονται” για τα περί κεφαλικού φόρου από το γερμανικό Die Linke

Νέα κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε την Δευτέρα με αφορμή την ανακοίνωση του γερμανικού κόμματος Die Linke, το οποίο εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο χορήγησης τρίτου πακέτου στην Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και τάχθηκε υπέρ της πρότασης της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας περί επιβολής εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου.

 

Ν.Δ.: Οι Γερμανοί φίλοι του Α. Τσίπρα ζητούν εφάπαξ κεφαλαιακό φόρο για τους Έλληνες

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη στάση των συμμάχων του κ. Τσίπρα απέναντι στη χώρα μας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Die Linke, ο σύμμαχος του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, ζητά σήμερα την επιβολή εφάπαξ κεφαλαιακού φόρου για τους Έλληνες. Αυτοί είναι οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα, που καταψήφισαν τη βοήθεια προς την χώρα μας και απέρριψαν την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.

Κάθε μέρα που περνά, ο Ελληνικός λαός θα μαθαίνει ποιοι είναι οι φίλοι του κ. Τσίπρα στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται μονίμως απέναντι από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού…».

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το Die Linke προτείνει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι οι φτωχοί Έλληνες:

«Το γερμανικό κόμμα Die linke υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού καλύτερα από τους Έλληνες υποτακτικούς της κυρίας Μέρκελ. Καταγγέλλει την αφαίμαξη των εργαζομένων για τη σωτηρία των τραπεζών και της ολιγαρχίας και προτείνει να φορολογηθούν οι πλούσιοι και όχι οι φτωχοί Έλληνες. Πρόκειται εξάλλου για το ίδιο κόμμα που έκανε επερώτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων και των επανορθώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα. Αλήθεια, με αυτό το θέμα σκοπεύει κάποια στιγμή να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός;».

Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ BANK WARS:

Ανοιχτά υπέρ της εφάπαξ επιβολής κεφαλαιακού φόρου στους Έλληνες μίλησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γερμανία, Die Linke, υποστηρίζοντας σχετική πρόταση της Bundesbank. 

Το κόμμα, που ανήκει στην ίδια ευρωομάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ακόμη τη νέα στήριξη των τραπεζών και των εχόντων με ένα νέο τρίτο πακέτο για την Ελλάδα και προτείνει την επιβολή φόρου των πλουσίων σε ολόκληρη την Ε.Ε. για να προφυλαχθούν οι μικροαποταμιευτές.

Πέρα από την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το θέμα (βλ. παρακάτω), υπάρχει κι ένα ζήτημα ουσιαστικό.

Είναι γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι απλώς πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν. Έχει λοιπόν υποχρέωση να δώσει Ο ΙΔΙΟΣ μια σαφή απάντηση στον ελληνικό λαό με την οποία να ξεκαθαρίζει την θέση του απέναντι στην πρόταση του Die Linke.