ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ EUROBANK – Ο Χ. Μεγάλου στο CNBC

Yπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνουν πρόωρες εκλογές του χρόνου προκειμένου να συνεχιστεί η ανάκαμψη της οικονομίας, εκτιμά ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Χρήστος Μεγάλου ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξη του στο CNBC. “Θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων. Μόνο έτσι θα πάρουμε ώθηση και αυτό περιμένουμε απ’ τους πολιτικούς μας”, συμπλήρωσε ο κ. Μεγάλου.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα των στρες τεστ σημείωσε πως δεν υπάρχει η ανάγκη επιπρόσθετων κεφαλαίων για την Eurobank. “Από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία των στρες τεστς αντλήσαμε απ’ την αγορά 2,9 δισ ευρώ και παράλληλα συμφωνήσαμε με την Κομισιόν σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης το οποίο και εγκρίθηκε. Με βάση αυτό η ΕΚΤ συμφώνησε ότι δεν υπάρχουν κεφαλαιακές ανάγκες για την τράπεζα μας. Όπως καταλαβαίνετε είμαι πολύ ευχαριστημένος απ’ το αποτέλεσμα”. 
Ο κ. Μεγάλου τόνισε ωστόσο ότι “έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι να δημιουργούμε μόνοι μας Κεφάλαια και πιστεύουμε ότι μέσα σε δύο χρόνια θα μπορούμε να το πετύχουμε, όπως επίσης και να βελτιώσουμε τα κεφάλαια μας”. 
Για τους κινδύνους και τις προοπτικές της οικονομίας και πόσο μπορούν να επηρεάσουν την Eurobank ο κ. Μεγάλου τόνισε πως “μετά την άνευ προηγουμένου συρρίκνωση του ΑΕΠ τα τελευταία έξι χρόνια πλέον η ελληνική οικονομία ανακάμπτει. “Μάλιστα στο γ’ τρίμηνο φέτος εμφανίζεται σημαντική αύξηση του ΑΕΠ, η πρώτη απ’ το 2008. Θεωρούμε ότι η τάση θα συνεχιστεί. Τα τελευταία χρόνια έγινε πολύ δουλειά αναφορικά με την προσαρμογή της οικονομίας, την επίτευξη πλεονασμάτων και προώθηση μεταρρυθμίσεων για να υπάρξει αυτή η ανάπτυξη. Γι αυτό σας λέω ότι θα υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία αυτή τη φορά και όχι απαισιοδοξία παρά το υψηλό χρέος”.