Αθηναική Ζυθοποιία: Παραγωγή μπύρας με ελληνικό κριθάρι – Θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα

 

Οπως αναφέρουν τα ΝΕΑ , η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναμένεται να επενδύσει  18 εκατ. ευρώ μέσα στο 2014, στην Ελλάδα και γύρω στα 50 εκατ. ευρώ την τριετία 2015-2017.

Την τελευταία εξαετία περισσότεροι από 108.600 τόνοι υψηλής ποιότητας ελληνικού κριθαριού, συνολικής αξίας 22 εκατ. ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή, δημιουργώντας περισσότερες από 800 θέσεις εργασίας αποκλειστικά στον αγροτικό τομέα.

Το 2013 η ζήτηση για σπόρους υπερκάλυψε την προσφορά, με αποτέλεσμα ήδη από το 2014 να αναμένεται αύξηση περίπου 80% στο βυνοποιήσιμο κριθάρι σε σχέση με το 2013. Η παραγωγή είναι κάθετα ελληνική που ξεκινάει από την παραγωγή του κριθαριού σε ελληνική γη και καταλήγει στο εργοστάσιο για επεξεργασία.

Μάλιστα, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η εταιρεία κάνει συνεχείς έρευνες και δοκιμές για την ανάπτυξη αποδοτικότερων ποικιλιών σπόρων στην Ελλάδα, ενώ φέτος ξεκίνησαν με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή σεμινάρια προς τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές δεξιότητες.