Αλ. Τσίπρας: Διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν

Την άποψη ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα, που έχει γονατίσει από αυτή την επίθεση τα τελευταία χρόνια, να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ.

«Θα ήθελα να επαναλάβω, εδώ και δύο μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο. Κάπου την έχει παραχώσει στα συρτάρια του ο πρόεδρος της Βουλής, ίσως όπως παρομοίως ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν στα συρτάρια τους την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αναρωτιέμαι αν κάποιοι πιστεύουν ότι η δημοκρατία μπορεί να προχωρήσει με τέτοιους τακτικισμούς. Όπως επίσης αναρωτιέμαι, αν έχουν το θράσος αυτοί που επί δύο χρόνια έχουν γονατίσει το λαό και κρύβουν τους προστατευόμενούς τους από το νόμο και από την φορολογία, αν θα έχουν το θράσος να φέρουν την άλλη εβδομάδα μέτρα 13,5 δις. ευρώ νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις», καταλήγει η δήλωση.