Αναλαμβάνεται η ευθύνη για την επίθεση στο σπίτι του αδερφού του Σ. Κεδίκογλου-Στόχος δεν ήταν το σπίτι-Χωρίς όνομα η οργάνωση

Κείμενο, με το οποίο αναλαμβάνεται η ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αδερφού του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, αναρτήθηκε πριν από λίγο στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org, χωρίς, ωστόσο, να αναφέρεται όνομα οργάνωσης.

Στο κείμενο, το οποίο έχει ειρωνικό ύφος, δηλώνεται ότι η ενέργεια είχε ως αντικειμενικό στόχο το γραφείο, που χρησιμοποιεί και επισκέπτεται τακτικά ο Σίμος Κεδίκογλου και το οποίο βρίσκεται σε άλλο χώρο του κτιρίου, στο οποίο διαμένει ο αδερφός του και όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.

Το κείμενο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το πολυώροφο και μεγάλης έκτασης αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα νεοκλασικής οικείας και σύγχρονης πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Μαντζάκου και Μπενάκη είναι ιδιοκτησία της οικογένειάς του. Σε κάποια από τα διαμερίσματα των επάνω ορόφων, που κατοικούνται, μένουν συγγενικά του πρόσωπα ενώ τα περισσότερα νοικιάζονται. Άρα η επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του αδερφού του, αλλά στην είσοδο της πολυκατοικίας.

Η θωρακισμένη του πόρτα μας απέτρεψε από το να κάνουμε κάτι ουσιαστικό. Χύσαμε λοιπόν και πυροδοτήσαμε ποσότητα βενζίνης στην είσοδο της πολυκατοικίας. Εκεί υπήρχε μόνο η πόρτα του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου και μια δεύτερη θωρακισμένη πόρτα, η οποία οδηγεί σε ένα δεύτερο προθάλαμο στον οποίο υπάρχει το ασανσέρ για τους επάνω ορόφους.

Από την επίθεση αυτή δεν κινδύνεψε και δεν θα μπορούσε να κινδυνεύσει κανείς».

ΤΑΜΠΕ