Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Και όμως, πέτυχε. Δούλεψαν για αυτήν σκληρά οι τραπεζίτες, όπως και είχαν συμφέρον. Ελάχιστοι όμως είναι εκείνοι που βγήκαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον «άνθρωπο» της τρόικας στην Αθήνα, που δουλεύοντας νυχθημερόν, συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία αυτή. Η τρόικα, δεν επέλεξε τυχαία την κ.Αναστασία Σακελλαρίου για τη θέση που κατέχει στο ΤΧΣ, το Ταμείο δηλαδή που έβαλε τα λεφτά για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να επιβιώσουν. Καθόλου τυχαίο επίσης δεν είναι, που αντί για έπαινο, η κ. Σακελλαρίου εισέπραξε κυρίως παραπολιτικά ή κακεντρεχή σχόλια από ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι, μη έχοντες το θάρρος να της «τα πουν» ευθέως, όπου και όταν διαφωνούσαν, κατέφυγαν σε blogs για να περάσουν τη «γραμμή» τους.
Βέβαια, οι κορυφές της τραπεζικής αγοράς που γνωρίζουν τι θα πει δουλειά και πως αυτή μεταφράζεται σε αποτέλεσμα, τη χαρακτηρίζουν, πέρα από «ηθικό άτομο», με πλούσιο βιογραφικό, διορατική, καθώς μπόρεσε να διαχειριστεί κρίσιμες καταστάσεις και να βρει συναινετικά τις κατάλληλες λύσεις.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τη Eurobank, όπου με την ολιγόλεπτη παρέμβασή της στη γενική συνέλευση, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, υπενθυμίζοντας σε όλους, ότι η πρόθεση του ΤΧΣ δεν είναι ο κατακερματισμός της τράπεζας και ο διαμερισμός των ιματίων της, αλλά η αποφασιστική της στήριξη, προκειμένου να αποτελέσει τον 4ο πυλώνα του ελληνικού στραπεζικού συστήματος.
Αλλά και χθες, η κυρία Σακελλαρίου, αθόρυβα όπως αποδείχθηκε, οδήγησε εκτός ΤΧΣ τον Αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μάριο Κολλιόπουλο, ο οποίος, μπορεί μεν να επικαλέστηκε για την «παραίτησή» του λόγους διαφωνιών ως προς την νομική διαδικασία και την ανάγκη αποσαφήνισης και θωράκισης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου, αλλά η πραγματικότητα είναι απλά, πως οι ρυθμοί δουλειάς του δεν «συμβάδιζαν» με αυτούς της Διευθύνουσας Συμβούλου.