Ανησυχία στον ΔΟΛ – Εμπλοκή στο deal με τις τράπεζες;

dol-ktirio21Και ενώ όλα έδειχναν ότι στο συγκρότημα, μετά από ένα μακρύ διάστημα σοβαρών κλυδωνισμών σε πολλά επίπεδα, επέρχεται ηρεμία, τα τελευταία 24ωρα επικρατεί κυριολεκτικά παγωμάρα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Μιχαλακοπούλου.

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι είχε επέλθει συμφωνία με τις τράπεζες για συνολική διευθέτηση των δανείων του ΔΟΛ, αλλά και για εισροή νέων κεφαλαίων στα ταμεία του. Παράλληλα, υπογράφτηκε αναίμακτα νέα επιχειρησιακή σύμβαση πενταετούς μάλιστα διάρκειας με τους εργαζομένους, γεγονός που αναμενόταν να συμβάλει θετικά στο κλίμα ηρεμίας που διαμορφωνόταν στον ΔΟΛ. Όμως η μη καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου χωρίς μάλιστα να υπάρξει καμία προειδοποίηση για αυτή την εξέλιξη, έχει προκαλέσει μεγάλο άγχος, αλλά και εκνευρισμό στους εργαζομένους, που είχαν μείνει με την εντύπωση ότι η κατάσταση ομαλοποιήθηκε. Αντ’ αυτού βλέπουν ότι όχι μόνο δεν πληρώθηκαν, αλλά δεν υπήρξε έστω η τυπική ενημέρωση με την ανάρτηση κάποιας ανακοίνωσης για την ημερομηνία καταβολής, όπως συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες. Από στόμα σε στόμα κυκλοφορεί η φήμη ότι θα γίνει καταβολή του μισθού στις δέκα του μηνός.

Κάποιοι πάντως συνδυάζουν τη μη καταβολή της μισθοδοσίας στον ΔΟΛ με την επίθεση που έκανε προσωπικά ο Σταύρος Ψυχάρης στον Γιάννη Στουρνάρα στο φύλλο της Κυριακής. Η φημολογία που αναπτύσσεται κάνει λόγο για κάποιου είδους εμπλοκή στο νέο deal που προσπαθεί να κάνει ο ΔΟΛ με τις τράπεζες την οποία ο Ψυχάρης χρεώνει στον υπουργό Οικονομικών. Η εμπλοκή αυτή είναι πιθανώς και η αιτία της καθυστέρησης της καταβολής της μισθοδοσίας, αφού η διοίκηση του ΔΟΛ ανέμενε προφανώς κάποια εκταμίευση, που τελικά δεν έγινε και έτσι τελευταία στιγμή δεν υπήρχαν διαθέσιμα ποσά για τη μισθοδοσία.

Πηγή: enimerosi24.gr

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μετά την αποχώρηση Κουβουτσάκη τα κορυφαία στελέχη του ΔΟΛ έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Το ένα στρατόπεδο δηλώνει δημόσια ότι όλα πλέον είναι υπό έλεγχο και η κατάσταση ισορρόπησε και όλα θα πάνε καλύτερα στο άμεσο αλλά και προσεχές μέλλον, ενώ το άλλο δηλώνει την απαισιοδοξία του αναφέροντας τη μόνιμη σε αυτή περίπτωση επωδό «το μαγαζί δεν βγαίνει».