Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία και κλείνουν τη Δευτέρα…

 

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ανοίγουν σήμερα τα σχολεία, τα οποία ωστόσο ξανακλείνουν από την επόμενη Δευτέρα με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων από καθηγητές και δασκάλους, ακόμη και στα ιδιωτικά σχολεία.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, σε διαμαρτυρόμενη για τη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών αλλά και τις αλλαγές στο Λύκειο. Οι καθηγητές θα επανεξετάζουν τη στάση τους μετά από κάθε πενθήμερη απεργία, ενώ με ανοικτές επιστολές που απέστειλαν καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές.

Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) κήρυξαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο.

Στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ διαπιστώθηκε κοινή βούληση για «τη δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου».

Το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας θα έχει σήμερα στις 10 το πρωί συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.