Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή 11.00 – 18.00 – Σωστό! Πληρώνονται όμως οι εργαζόμενοι;

 

Ανοιχτά θα είναι στις περισσότερες περιοχές της χώρας τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 19 Ιανουαρίου. Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα για την Αθήνα και έως τις 8 το βράδυ για τη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, προγραμματίζεται απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα στις 12.00 μ.μ. (Σύνταγμα και Ερμού), καθώς το συνδικάτο των υπαλλήλων επιμένει στο “όχι” για ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές.

Αξίζει να δούμε τι υποστηρίζει, καθώς αν αυτά αληθεύουν, τα αρμόδια υπουργεία πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Απελευθέρωση αγοράς δε σημαίνει πουθενά στον καπιταλιστικό κόσμο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.

“Χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν δωρεάν για τους εργοδότες ενώ αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα».