Αντζελίνα Τζολί: Η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός, με 33 εκατ. δολ. το 2012

jolieΗ Αντζελίνα Τζολί είναι η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, με κέρδη που πέρσι έφτασαν τα 33 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

Η Τζολί ξεπέρασε κατά πολύ την φετινή νικήτρια του Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου Τζένιφερ Λόρενς, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με κέρδη 26 εκατομμυρίων. Στην τρίτη θέση έπεσε η Κρίστεν Στιούαρτ –ήταν πρώτη πέρσι– κερδίζοντας 22 εκατομμύρια δολάρια. Τέταρτη κατατάχθηκε η Τζένιφερ ‘Ανιστον, με έσοδα 20 εκατομμυρίων.

“Το Χόλιγουντ δεν έχει στρέψει την πλάτη του στην Τζολί. Παραμένει μία από τις ελάχιστες ηθοποιούς που μπορούν να ζητήσουν πάνω από 15 εκατομμύρια αμοιβή για τη σωστή ταινία, όπως το Maleficent όπου η Disney ξαναπιάνει το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης”, σχολίασε η Ντόροθι Πόμεραντζ στο άρθρο της στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

Η 38χρονη Τζολί προκάλεσε αίσθηση πριν από δύο μήνες, όταν αποκάλυψε ότι υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή επειδή είχε κληρονομήσει από τη μητέρα της ένα γονίδιο που αυξάνει τον κίνδυνο να ασθενήσει από καρκίνο του μαστού.

Το περιοδικό συνέταξε τον κατάλογο με βάση πληροφορίες από ατζέντηδες, μάνατζερ και άλλα στελέχη της κινηματογραφικής βιομηχανίας και υπολόγισε τα κέρδη των ηθοποιών στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με αυτή τη λίστα, η Σάντρα Μπούλοκ, που πέρσι βρισκόταν στην 3η θέση, φέτος βρίσκεται 7η με κέρδη μόνο 14 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Τζούλια Ρόμπερτς έχει πέσει ακόμη πιο κάτω, στη 10η θέση, αφού έβγαλε 11 εκατομμύρια.