Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία: Παρακολουθεί 350 νεαρούς…

Τουλάχιστον 350 νεαροί, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στην εφηβεία, είναι «φακελωμένοι» από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ως «ικανοί να αναπτύξουν τρομοκρατική δράση».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ο Κόσμος του Επενδυτή» τα άτομα αυτά είχαν προσαχθεί ή κατηγορηθεί για συμμετοχή στα επεισόδια που ξέσπασαν σε όλη τη χώρα το διάστημα 2008-2009 με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί των τμημάτων Επιχειρήσεων και Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, βρίσκονται σε διαδικασία παρακολούθησης και ελέγχου των ατόμων αυτών, τα οποία ζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Οι περισσότεροι εκ των «υπόπτων» είχαν προσαχθεί στην Κρατική Ασφάλεια Αθηνών την περίοδο 2008-2009, ενώ οι υπόλοιποι είχαν προσαχθεί στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Βόλου, της Λάρισας, της Κομοτηνής, της Κοζάνης και άλλων μικρότερων πόλεων.

Ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων κατά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες της Ασφάλειας είχε αγγίξει τους 800.