Απολύει 480 εργαζόμενους το περιοδικό Time

Σε απολύσεις σε ποσοστό 6% του εργατικού δυναμικού της ή περίπου 480 εργαζόμενους προχωράει η εταιρεία Time Inc. Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου ο… μεγάλος αντίπαλος του Time, το περιοδικό Newsweek, διέκοψε τη δημοσίευση εντύπων και αποφάσισε το περιεχόμενό του να διατίθεται μόνο σε ψηφιακή μορφή.

Ωστόσο, το CNN, επικαλούμενο δηλώσεις εκπροσώπου της Time, ανέφερε ότι η εταιρεία δεν έχει καμία πρόθεση να διακόψει την κυκλοφορία κάποιου από τα έντυπά της.

Η Time Inc αποτελεί μέρος της Time Warner και διαθέτει μερικά από τα πιο γνωστά περιοδικά παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Time, Sports Illustrated, People και Entertainment Weekly.

«Με τις συνεχείς και σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν στον κλάδο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε την εταιρεία μας σε μια πιο λιτή, πιο ευέλικτη πολύ-πλατφόρμα», φέρεται να δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Λόρα Λανγκ.

Η εταιρεία απασχολεί περίπου 8.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και οι περικοπές αναμένεται να επηρεάσουν όλους τους τομείς της, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και διεθνώς.