Αραβικό ενδιαφέρον για ελληνικό κανάλι εθνικής εμβέλειας

 

Σκέψεις για την είσοδο του Al Jazeera στην Ελλάδα. Το αραβικό ενημερωτικό δίκτυο βρίσκεται, μέσω Κύπρου, σε συζητήσεις για την απόκτηση ελληνικού καναλιού εθνικής εμβέλειας!
Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό και θεωρείται εφικτή η επίτευξη συμφωνίας. Για τον συγκεκριμένο σταθμό είχε υπάρξει ενδιαφέρον και από τις ΗΠΑ. Η μεταβίβαση φαίνεται να είναι σε γνώση της κυβέρνησης, που μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη μίλησε για την είσοδο ξένων επενδυτών στα ΜΜΕ της Ελλάδας.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων εταιρειών επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. Όσον αφορά τον νόμο για την τηλεοπτική αδειοδότηση, η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμη, καθώς δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε σημαντικά ζητήματα, όπως τα κριτήρια και ο οικονομικός έλεγχος. Ο Λ. Κρέτσος τάχθηκε προσωπικά υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του ΕΣΡ, ενώ προσδιόρισε ως βασικό στοιχείο της τηλεοπτικής αγοράς τις ξεκάθαρες εργασιακές σχέσεις. Στόχος είναι το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο εντός του επόμενου τριμήνου.

typologies.gr