Αριστερή Πλατφόρμα – iskra.gr: Να μην υποκύψει η κυβέρνηση στον εκβιασμό του ΔΝΤ

Να πει “όχι” στους εκβιασμούς του ΔΝΤ καλεί την κυβέρνηση το iskra.gr, το οποίο απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Πηγές των δανειστών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ημερησίου τύπου, κατέστησαν σαφές ότι πρέπει να τηρηθούν οι όροι του καταστατικού του ΔΝΤ ώστε να υπάρξει αποδέσμευση των δόσεων.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, στελέχη του ΔΝΤ τόνιζαν ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης της στάσης του Ταμείου, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους δεν θεωρείται «άκαμπτη».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά από την Ελλάδα περικοπές σε συντάξεις και αύξηση του ΦΠΑ.

Πρόκειται για σαφή απειλή του ΔΝΤ στο πλαίσιο «στήριξης» της Ελλάδας και εξεύρεσης κάποιας λύσης στο Euro Working Group.

Bέβαια, οι δηλώσεις αυτές δεν πρέπει να ξενίζουν, καθώς το ΔΝΤ και στο παρελθόν έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα, η οποία δεν θα έχει καλύτερη αντιμετώπιση (!) από οποιαδήποτε φτωχή αναπτυσσόμενη χώρα του πλανήτη.

Χαρακτηριστικές είχαν υπάρξει οι δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ το Μάιο του 2012 ότι : «Σκέφτομαι πολύ περισσότερο τα παιδιά σε ένα σχολείο στο Νίγηρα που πηγαίνουν στο μάθημα μόνο για δύο ώρες την ημέρα, αναγκάζονται ακόμα και την καρέκλα του θρανίου να μοιραστούν και διψάνε για μόρφωση. Τα έχω μονίμως στο μυαλό μου. Γιατί πιστεύω ότι χρειάζονται πολύ περισσότερη βοήθεια από ό,τι στην Αθήνα».

Είναι , πλέον, κάτι παραπάνω από σαφές ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να άρει ή έστω να χαλαρώσει τους όρους κηδεμονίας που επιβάλλει στον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Αυτή την κρίσιμη και κάτι παραπάνω από οριακή στιγμή για τον ελληνικό λαό το ΔΝΤ μαζί με τις κυρίαρχες πολιτικο-οικονομικές ελίτ της ΕΕ σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, θέτοντάς της το κίβδηλο δίλημμα πλήρης υποταγή ή χρηματοδοτική ασφυξία.

Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση καλούνται να μην υποκύψουν στα «νεοαποκιακά» κελεύσματα ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ , να πουν ένα βροντερό «όχι» στα ψευτοδιλήμματα.

Πολύ περισσότερο όταν υπάρχουν εναλλακτικοί δρόμοι που μπορούν να δώσουν ελπίδα στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό και να χαράξουν μια νέα προοδευτική πορεία για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας και να αποτελέσουν παράδειγμα προς όλους τους λαούς της Ευρώπης , που δοκιμάζονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας».