Αυτές είναι οι “κόκκινες γραμμές” της Τρόικας – Τα ελάχιστα που ζητά για να έλθει!

 

Στο ασφαλιστικό  τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων για όσους θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από την 1-1-2015 να τεθούν σε πλήρη εφαρμογή εντός των επόμενων 10 ετών και όχι σταδιακά έως το 2045. Έτσι, η συνταξιοδοτική δαπάνη θα μειωθεί νωρίτερα από το 70% σήμερα, στο 63% το 2024. Ακόμη, ζητείται η  αύξηση των ετών απασχόλησης για την λήψη κατώτατης σύνταξης από τα 15 έτη (4.500 ημέρες ασφάλισης) σε 20 έτη (6.000 ημέρες).

Στα εργασιακά  αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργιών, αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων με αύξηση της απαιτούμενης πλειοψηφίας (50%+1), αλλά και  μείωση του αριθμού που δικαιούνται οι συνδικαλιστές να απέχουν από την εργασία τους, αλλά και αλλαγές στο πλαίσιο της ανταπεργίας με τροποποίηση του Αστικού Κώδικα.

Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει σήμερα σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας. Η τρόικα θεωρεί πως οι κατά 30% μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και τα νησιά του Αιγαίου Θάσο, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρο (5%, 9% και 16%) ενθαρρύνουν την παραβατικότητα και πρέπει να εκλείψουν.