Αυτή είναι η σουηδική διαφήμιση που προσβάλλει την Κρήτη

Σάλο έχει προκαλέσει στην Κρήτη η συκοφαντική διαφήμιση σουηδικού ψυχαγωγικού πάρκου που καλεί τους Σουηδούς να μην ταξιδέψουν στο νησί γιατί  δεν θα είναι χαρούμενα.

«Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg» γράφει η λεζάντα της διαφήμισης, η οποία προβάλει την εικόνα ενός αγοριού που κλαίει.

Άμεσα αντέδρασαν οι ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στη Σουηδική πρεσβεία. Η επιστολή κοινοποιήθηκε τόσο στο Υπ. Εξωτερικών καθώς όσο και στην Υπ. Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Σουηδία.

Στην επιστολή τους οι ξενοδόχοι αναφέρουν:

«Με μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε ότι το ψυχαγωγικό πάρκο Liseberg στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας έχει αναρτήσει αφίσα γράφοντας: “Μερικά παιδιά αναγκάζονται να πάνε στην Κρήτη το καλοκαίρι – Εγγυημένα χαρούμενα παιδιά στο πάρκο μας Liseberg”».

Ως Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, εκπροσωπώντας τον σημαντικότερο προορισμό των Σουηδών, διαμαρτυρόμαστε για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του συγκεκριμένου ψυχαγωγικού πάρκου και ζητάμε τη βοήθεια σας, ώστε να σταματήσει άμεσα αυτή η δυσφήμιση. Είναι γνωστό ότι οι δεσμοί Ελλάδας Σουηδίας, και ιδιαίτερα της Κρήτης και του Νομού Χανίων είναι πολύ ισχυροί και σε καμία περίπτωση τέτοιες κακόβουλες ενέργειες δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο λαών.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας πάνω στο θέμα».