Αχιλλέας Ρισβάς: Το πρώτο hedge fund που επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα

Η Dromeus Capital δημιουργεί το πρώτο hedge fund που επενδύει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Το fund θα επενδύσει τα χρήματα αυτά στα ελληνικά ομόλογα και τις μετοχές. «Σε έναν αβέβαιο κόσμο, τα πράγματα μπορεί να είναι πιο ασφαλή από ό,τι δείχνουν. Εάν ο κόσμος πουλά assets σε πολύ μειωμένες τιμές, μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα για ανθρώπους σαν εμάς. Η Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο της χρεοκοπίας, και ως αποτέλεσμα, ο κόσμος δεν θέλει να την αγγίξει», εξηγεί στους Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Dromeus, Αχιλλέας Ρισβάς. Το νέο fund, που θα λειτουργεί στην Αθήνα και στη Γενεύη, όπου και είναι η βάση της Dromeus, άρχισε ήδη αυτή την εβδομάδα να δέχεται επενδύσεις και αναμένεται να φτάσει στα 200 εκατ. ευρώ.

Η Dromeus έχει ήδη βγάλει χρήματα από το ράλι των ελληνικών ομολόγων, στο οποίο πόνταρε φέτος μέσω άλλου fund της, που επενδύει σε αναδυόμενες αγορές.

Ο κ. Ρισβάς δίνει πιθανότητα 30% στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, κάτι που εκτιμά ότι θα μπορούσε να  φέρει ζημιές έως και 50% στο fund του. Εάν όμως η Ελλάδα παραμείνει στην Ευρωζώνη, εκτιμά ότι θα διπλασιάσει εύκολα τα χρήματα των επενδυτών του, μέσα σε ένα χρόνο. «Το trade υπάρχει, αλλά δεν θα είναι εύκολο», λέει.

ΠΗΓΗ: AXIAPLUS.GR