Α. Βγενόπουλος: Πάει στον Εισαγγελέα της Κύπρου – Τι θα καταγγείλει

vgenonewΕπίσημες καταγγελίες τον Κύπριο Γενικό Εισαγγελέα θα καταθέσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος εντός των ημερών, προκειμένου να προχωρήσει στην εκ του νόμου έρευνα για την ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων από το πολιτικοοικονομικό, όπως το χαρακτηρίζει, κατεστημένο της Κύπρου.

Σε γραπτή δήλωση ο κ. Βγενόπουλος υποστηρίζει ότι «το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου για μήνες τώρα έχει επιλέξει και στοχοποιήσει, για προφανείς λόγους κυρίως εμένα, αλλά και Ελλαδίτες συναδέλφους μου, ως τους αποδιοπομπαίους τράγους και τα εξιλαστήρια θύματα της οικονομικής καταστροφής».

Επίσης, αναφέρει ότι τυγχάνει δυσμενούς μεταχείρισης και ότι έχει την πεποίθηση πως τα διαδραματιζόμενα εναντίον του «δεν συνάδουν με την λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως Κράτος Δικαίου».

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρει ότι οι πρόσφατες καταγγελίες του «για σοβαρά σκάνδαλα και ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, αντιμετωπίσθηκαν μέχρι στιγμής με έκδηλη αμηχανία και σιωπή ενοχής από τα μέλη του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου, αποδεικνύοντας την πρόθεση τους για κάλυψη των ευθυνών των δικών τους και των προστατευόμενών τους».

Τέλος, προειδοποιεί ότι «το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο της Κύπρου κάνει λάθος, εάν πιστεύει ότι με την πολιτική του στρουθοκαμηλισμού θα αποφύγει την έρευνα και την απόδοση ευθυνών».