Α. Μέρκελ: Θα εγκαταλείψει οικειοθελώς την καγκελαρία, γράφει το Spiegel!

03_im_stadion_fonte_nova_wuenscht_merkel_der_deutschen_mannschaft_viel_erfolg

Πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, που επικαλείται υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης και του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών, θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ να είναι η πρώτη καγκελάριος από το 1949 που θα εγκαταλείψει οικειοθελώς το αξίωμά της!

Η Α. Μέρκελ, σύμφωνα με το Spiegel, σκέφτεται να αποχωρήσει από το αξίωμά της προτού λήξει η τρίτη θητεία της και να γίνει η πρώτη καγκελάριος η οποία αφήνει στη μέση τη θητεία της προκειμένου να βάλει πλώρη για μεγαλύτερα αξιώματα, υποστηρίζει το περιοδικό.

Η καγκελάριος βλέπει με καλό μάτι το αξίωμα του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και αυτό του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Το πρώτο θα «χηρέψει» στα τέλη του 2016 και το δεύτερο στις αρχές του 2017.

Αν και η δημοτικότητά της δεν έχει φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου- διανύει την τρίτη θητεία της ως καγκελάριος- εντούτοις το περιοδικό Der Spiegel επισημαίνει ότι, ο λόγος που σκέφτεται να αποχωρήσει με τη θέλησή της είναι ότι δεν θέλει να μείνει στην Ιστορία ως η καγκελάριος που ηττήθηκε στις εκλογές ότι ή έπεσε θύμα εσωκομματικών παρασκηνίων που θα την απομακρύνουν από τον θώκο.

Η ίδια ωστόσο, δήλωσε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF το Σάββατο: «Σκοπεύω να δουλέψω ολοκληρώσω τη θητεία μου ως καγκελάριος και μετά θα δούμε».