Α. Παπαγεωργίου: Διορθώνουμε τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας – Θωρακισμένη η χώρα

Τέλος στις στρεβλώσεις του παρελθόντος που χαρακτήριζαν την ελληνική αγορά ενέργειας προανήγγειλε από το βήμα του συνεδρίου Capital + Vision ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

«Πρέπει να εστιάσουμε σε τρία σημεία. Το πρώτο είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός. Δεν υπάρχουν όμως μαγικές λύσεις. Χρειάζεται ένας παραγωγικός ενεργειακός τομέας. Το δεύτερο σημείο είναι ο πολύπλευρος διάλογος. Καλούμαστε να συνεργαστούμε υπεύθυνα για τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την επόμενη ημέρα με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών. Το τρίτο είναι ο σεβασμός στον καταναλωτή», σημείωσε συμπληρώνοντας πως πριν λίγα χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε εκτεθειμένη λόγω μεταρρυθμίσεων που καθυστέρησαν ή που δεν έγιναν ποτέ.

«Σήμερα η χώρα είναι θωρακισμένη από τις αναταράξεις που παρατηρούνται στο διεθνές περιβάλλον. Η ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας καθιστά την ηλεκτρική ενέργεια πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Παλιότερα υπήρχαν στρεβλώσεις και αδυναμίες στην αγορά. Ο στόχος ήταν εξ αρχής οι μεταρρυθμίσεις να μην έχουν χαρακτήρα διαρθρωτικό αλλά διαθρωτικό. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη με στόχο το ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας, την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αφήνουμε πίσω τις στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας. Η ενέργεια είναι το καύσιμο που δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας. Ο ενεργειακός τομέας πολύ σύντομα θα σταματήσει να είναι πηγή ελλειμμάτων», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου.