Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: “Ναι” σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ

    samarasΑνοιχτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Νέας Δημοκρατίας σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, δήλωση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο Bloomberg. 

    «Εάν το σχέδιο είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, θα παράσχουμε τη στήριξη μας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

    Τυχόν έξοδος από την Ευρωζώνη θα σημάνει την καταστροφή» ανέφερε ο κ.Σαμαράς, ο οποίος αμφισβητεί τη δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διατήρηση της χώρας στο ευρώ.
    «Για την Ευρωζώνη, οι δευτερογενείς επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλες, όπως θα ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.
    Για την Ελλάδα, όμως, θα είναι τεράστιες. Θα πρόκειται για μια πολιτική καταστροφή», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Για τις διαπραγματεύσεις σημείωσε πως παρατηρεί ότι η κυβέρνηση λέει πολλά και «πράττει λίγα» τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Βλέπω πολλά λόγια, πολλή θεωρία, πολλά ψέματα και καθόλου πράξεις. Όλα αυτά δημιουργούν ένα ερωτηματικό. Η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, που συμφώνησε τον Φεβρουάριο κατά την επέκταση του μνημονίου. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ιδεολογικά αποφασίσουν να μην τηρήσουν την συμφωνία, τότε μπορεί να έχουν να κάνουν με στάση πληρωμών».