Α. Σαμαράς: Βλέπει έναν έναν τους νέους υπουργούς στο Μαξίμου – “Τρέξτε το κυβερνητικό έργο”

Διαδοχικές συναντήσεις με υπουργούς έχει από σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ.Σαμαράς, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχίσει τις επαφές του με υπουργούς που διατήρησαν τα χαρτοφυλάκια τους κατά τον ανασχηματισμό, ζητά από τους υπουργούς της κυβέρνησης του να μην χαλαρώσουν και να συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς τη δουλειά τους, καθιστώντας τους σαφές πως θα παρακολουθεί από κοντά τα πεπραγμένα τους.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα η ηγεσία των υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού, Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ χθες ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε πρώτη η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Εξερχόμενος της συνάντησης ο υπ.Πολιτισμού, Κ.Τασούλας, αφού υποστήριξε ότι έχουν σημαντικά, θετικά βήματα στον χώρο του Πολιτισμού, αναφερόμενος στις συστάσεις του πρωθυπουργού, τόνισε: «Μας ζήτησε αυτά να συνεχιστούν, να διευρυνθούν. Πήραμε συγκεκριμένες εντολές, σαφείς, γιατί αυτός ο τομέας είναι το καμάρι, το διαμάντι, η ελπίδα της Ελλάδας. Οφείλουμε να δουλέψουμε και να αποδώσουμε. Ο τομέας του πολιτισμού μπορεί να είναι ο σημαιοφόρος της νέας Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε ότι δόθηκαν οι πρώτες κατευθυντήριες γραμμές σε όλους για τα θέματα του υπουργείου. «Περιμένω τις αρμοδιότητές μου από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο. Πάμε τώρα στο υπουργείο για δουλειά» ανέφερε.