Α.Σαμαράς: Βοηθείστε την Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη

Σαμαράς σε ΕΛΚ:Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμοΤην ανάγκη «να βρεθεί πάση θυσία λύση καθώς επιδεινώνεται η κατάσταση, κυρίως από πλευράς ρευστότητας στην Ελλάδα”, επισήμανε ο πρώην Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στους ηγέτες της ΕΕ που συνάντησε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος – ΕΛΚ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε θετικός σε κάθε μεταρρυθμιστικό μέτρο που στοχεύει στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και απόλυτα αντίθετος σε ό,τι θέτει προσκόμματα στις επενδύσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και την απελευθέρωση των αγορών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση , ο Α. Σαμαράς ανέφερε:

 

«Εξήγησα στους άλλους ηγέτες του ΡΡΕ, ότι η χώρα βουλιάζει στην αβεβαιότητα. Ό,τι κατάφερε μέσα σε δυόμιση χρόνια, να βγούμε σε πλεονάσματα και να βγούμε στην ανάπτυξη, τώρα κινδυνεύουν να χαθούν.

Χάνεται χρόνος σε συζητήσεις που αφορούν “επικοινωνιακή διαχείριση”, κι όχι στην πραγματικότητα της οικονομίας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ζήτησα να πέσουν οι τόνοι της ρητορικής απ’ όλες τις πλευρές. Και να βρεθεί συμφωνία το ταχύτερο.
Επανέλαβα ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση σε κάθε θετικό βήμα, αλλά θα σταθώ αντίθετος σε ό,τι θέτει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.

Ζήτησα να δουλέψουν όλοι για να βρεθεί καθαρή λύση και το ταχύτερο. Ο χρόνος που περνάει αυξάνει το “λογαριασμό” και μεγαλώνει τους κινδύνους. Θέσεις εργασίας χάνονται, έσοδα χάνονται, επενδύσεις χάνονται, ευκαιρίες χάνονται καθημερινά…

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, δεν υπάρχουν περιθώρια για αμφισημίες, ασάφειες και επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα κάνω τα πάντα για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να μείνει στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αποστολή μου, αυτό πιστεύω κι αυτό οφείλω να κάνω».