Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε νέο μνημόνιο

SAMARAS KOΣυνολική κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του διμήνου έκανε το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ στην πρώτη επίσημη συνεδρίασή του.
«Προτεραιότητα της ΝΔ είναι η πραγματική οικονομία και η καθημερινότητα του πολίτη» επισήμανε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, δίνοντας και το αντιπολιτευτικό του στίγμα, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ολοταχώς τη χώρα σε νέο μνημόνιο».
Στη συνεδρίαση αναλύθηκε η πολιτική κατάσταση, με ιδιαίτερη έμφαση στις οικονομικές δυσκολίες που έχει η χώρα, τα προβλήματα ρευστότητας και την ασφυξία στην οικονομία.
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα στην αγορά.

Στο προσεχές διάστημα η ΝΔ θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες της οικονομίας. Οι δύο πρώτοι μήνες της κυβέρνησης ήταν αρνητικοί, κατ’ αρχάς στην οικονομία και ακολούθως και στα κοινωνικά ζητήματα, όπως παιδεία και ασφάλεια- μεταναστευτικό, καταλήψεις, επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Συζήτηση έγινε για την επέκταση της δανειακής σύμβασης την οποία η ΝΔ ζητά να έλθει στη Βουλή όχι μόνο για συζήτηση αλλά προς ψήφιση, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά, υποβαθμίζεται το κοινοβούλιο και δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση η συμφωνία.

Η ΝΔ εκτιμά ότι η κυβέρνηση αποφεύγει να φέρει τη συμφωνία προκειμένου να αποφύγει προβλήματα στο εσωτερικό της. Η ΝΔ έχει διευκρινίσει εγκαίρως ότι θα ψηφίσει την επέκταση της δανειακής συμφωνίας για την οποία άλλωστε έχει δηλώσει ότι είναι πανομοιότυπη με την επέκταση που είχε ψηφίσει εκείνη ως κυβέρνηση, τον Δεκέμβριο του 2014. Φυσικά, η ΝΔ ζητά να έλθει προς συζήτηση και η λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλλει η κυβέρνηση προς έγκριση στο Eurogroup. Επ’ αυτού, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης επιφυλάχθηκε, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να έχουμε συγκεκριμένη θέση, αν δεν δούμε τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση».

Το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ θα συνεδριάζει σε τακτική βάση ανά δύο εβδομάδες, εκτός αν υπάρχουν έκτακτα γεγονότα. Έτσι, έχει οριστεί συνεδρίαση για την επόμενη εβδομάδα, λόγω των εξελίξεων που αναμένονται στο Eurogroup.
Τη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ