Α.ΤΣΙΠΡΑΣ-Β.ΠΟΥΤΙΝ: Λεφτά …ίσως – Βοήθειά μας οι Άγιοι Νικόλαος και Σπυρίδων!

 

Η εικόνα που χάρισε ο Πούτιν στον Τσίπρα και το παραμελημένο ολοκαύτωμα

Δεν είναι τίποτα σαφές για λεφτά (αγωγός, αγροτικά προιόντα, εκπτώσεις στο φυσικό αέριο…) που θα έλθουν από τη Ρωσία μετά το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Αυτό όμως που είοναι σίγουρο, είναι ότι στα …θρησκευτικά η συνάντηση πήγε πολύ καλά.

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό την εικόνα του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Σπυρίδωνος η οποία είχε κλαπεί στα χρόνια της κατοχής από τον αξιωματικό των Ναζί, από μοναστήρι της Σπάρτης.

Ο Μίλερ έμεινε γνωστός στην ιστορία ως χασάπης της Κρήτης επειδή διέταξε την σφαγή στην Βιάννο. Είχε συλληφθεί από τους Ρώσους που τον παρέδωσαν στις τοπικές αρχές και εκτελέστηκε στην Κρήτη το 1947. Η ρώσικη κυβέρνηση αγόρασε την εικόνα από τους συγγενείς τους με σκοπό να τη δωρίσει στο ελληνικό κράτος.

 

Στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία και στη συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βαλντιμίρ Πούτιν, αναφέρεται σε δημοσίευμά του την Τετάρτη και το πρακτορείο Reuters, το οποίο τονίζει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα ηθική υποστήριξη και μακροχρόνια συνεργασία, αλλά καμία οικονομική ενίσχυση, αφήνοντας την Αθήνα να τα βγάλει πέρα ​​μόνη της.

Reuters: Ηθική υποστήριξη αλλά καμία οικονομική ενίσχυση από τη Ρωσία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το Reuters, η διαμάχη μεταξύ της αριστερής Ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωζώνη και τους πιστωτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενισχύει τον κίνδυνο να τελειώσουν τα χρήματα για την Ελλάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες, εκτός κι αν επιτευχθεί μια νέα μεταρρυθμιστική συμφωνία.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον κ. Τσίπρα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν υπέβαλε κανένα αιτήματα για βοήθεια.

«Συζητήσαμε για πιθανή συνεργασία σε διάφορους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ανάπτυξης μεγάλων ενεργειακών έργων», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι ότι η Ελλάδα «δεν είναι ζητιάνος που γυρνά  στις χώρες ζητώντας τους να επιλύσουν τα οικονομικά της προβλήματα, μια οικονομική κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων, το Reuters αναφέρει ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα προκάλεσε ανησυχία μεταξύ ορισμένων εταίρων της ΕΕ και πως, ως επί το πλείστον, ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε την κοινή γραμμή της Ευρώπης.