Α.ΤΣΙΠΡΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ: “Κυβερνούν τα ανάκτορα των Βρυξελλών – Εξαπατούν Σαμαράς – Βενιζέλος”

 

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει ξανά φωνή και περηφάνια στην Ευρώπη. Ο λαός μας να σταματήσει να παριστάνει το πειραματόζωο της κρίσης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  σε κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Πλατεία Κοτζιά παρουσία της Ρένας Δούρου και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.

Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, συνέχισε ο  κ. Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά, αλλά και στον Ευ. Βενιζέλο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times σχετικά με τα όσα έγιναν στις Κάννες το Νοέμβρη του 2011.

 

Ακόμη ο κ. Τσίπρας επικεντρώθηκε σε δυο σημεία τα οποία όπως είπε είτε θάβουν είτε διαστρεβλώνουν τα συστημικά ΜΜΕ.

syriza-2-makeleio«Εκβιασμός»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρώτο αφορά τον εκβιασμό του ευρώ.

Έκανε λόγο για έναν εκβιασμό που, όπως τόνισε, δέσποσε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα.

«Θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές.  Το διαβόητο grexit, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, που η ίδια η Μέρκελ χαρακτήρισε συνταγή καταστροφής της Ευρώπης, δεν ήταν τίποτε άλλο από εκβιαστική απειλή» είπε.

Το επικαλέστηκαν, συνέχισε ο κ. Τσίπρας  για να επιβάλλουν τις θελήσεις και το καθεστώς τους στην Ελλάδα.

«Και  για να επιβάλλουν επίσης οι Έλληνες αντιπρόσωποί τους, οι διακινητές του στην ελληνική αγορά, το φόβο και το τρόμο στους Έλληνες.  Και έτσι να αποσπάσουν την ψήφο τους, για να συνεχίσουν να μας κυβερνάν οι καταστροφείς μας, συνεχίζοντας τα μνημόνια της λιτότητας και της λεηλασίας» είπε.

«Θυμίζει εποχή ανακτόρων»

Το δεύτερο που προκύπτει από τις τελευταίες αποκαλύψεις, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι ότι στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, «που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

Έκανε λόγο για ξένα κέντρα και  παρασκηνιακά συμφέροντα που διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας.

«Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα  τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους.  Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα».

«Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας: Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας» τόνισε.

«Σαμαράς – Βενιζέλος εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ο Σαμαράς εξαπάτησε, είπε εξαπάτησε όσους πίστεψαν την αντιμνημονιακή του στάση … Έφτασε ένα νεύμα δυσαρέσκειας από τους Μπαρόζο και μια υπόσχεση εξουσίας από το Βερολίνο, για να τα ξεχάσει όλα.

Ο Βενιζέλος, συνέχισε,  εξαπάτησε τον ίδιο του τον αρχηγό, τους φίλους και τα στελέχη του κόμματός του, το δημοκρατικό κόσμο τον οποίο θέλει σήμερα να εκπροσωπήσει.

«Και οι δυο μαζί εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.  Και ήρθε η ώρα να πληρώσουν στην κάλπη την πολιτική της απάτης και την απάτη της πολιτικής τους.   Είναι συνένοχοι στην περιφρόνηση της δημοκρατίας, στην φαλκίδευση της θέλησης των Ελλήνων, στην επιβολή με άθλια μέσα μιας άθλιας πολιτικής» είπε.