Α. ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ: “Πολιτική η δίωξη μου με στόχο τον Κ. Καραμανλή” – Ενοχλημένος ο πρώην πρωθυπουργός

[UPD] Ως πολιτικά διωκόμενος εμφανίσθηκε ενώπιον του τουρκικού δικαστηρίου, όπως προκύπτει από την απόφαση που διαβιβάστηκε σήμερα το πρωί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στην απόφαση, μεταδίδει η Καθημερινή, η δικηγόρος του, ενώπιον των Τούρκων δικαστών ανέφερε ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είναι πολιτικά διωκόμενος στην Ελλάδα, διότι υπήρξε στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και πρόσθεσε ότι η δίωξη σε βάρος του στόχο έχει να πληγεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Α. Φιλιππίδης, έχει  μεταφερθεί από το πρωί στο Τμήμα Αλλοδαπών, μετά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές του Μάλτεπε, καθώς το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκρινε μη νόμιμο το ένταλμα σύλληψής του.

Δεν ήταν σαφές από δικονομικής απόψεως τι σημαίνει η μεταφορά του στο Τμήμα Αλλοδαπών, αλλά νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη εξηγούν ότι μπορεί να οφείλεται και στο δεύτερο ένταλμα σύλληψης, το οποίο θα πρέπει να εκτελέσoυν τα τουρκικά δικαστήρια.

Κ. Καραμανλής: Αποστάσεις από τις δηλώσεις Φιλιππίδη

Στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή μόλις πληροφορήθηκαν τους ισχυρισμούς Φιλιππίδη σχολίαζαν:

«Ο Κ. Καραμανλής έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και στις αποφάσεις της».

Όπως σημειώνει η Real News, οι ίδιες πηγές σημείωναν με νόημα «Μακριά από τον Κ. Καραμανλή οι απόψεις ότι η δικαιοσύνη εμπλέκεται σε πολιτικά παιχνίδια», ο οποίος εμφανίζεται ενοχλημένος από την υπερασπιστική γραμμή του Α. Φιλιππίδη. Η ίδια πηγή μάλιστα αναρωτήθηκε με νόημα: “Τώρα θυμήθηκε ο κ. Φιλιππίδης τον Καραμανλή; Γιατί δεν τον προστάτευσε όταν ο Καραμανλής του εμπιστεύθηκε τη θέση του Προέδρου του Τ.Τ;”.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Οι Τούρκοι τον άφησαν ελεύθερο – Επείγον αίτημα από την Ελλάδα να επιστρέψει στη φυλακή

Επείγον αίτημα, για την εκ νέου κράτηση του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη στην Τουρκία, απέστειλαν στις τούρκικες αρχές η εισαγγελία εφετών της Αθήνας και το αρμόδιο τμήμα εκδόσεων.

Οι ελληνικές αρχές επικαλούνται το δεύτερο αίτημα έκδοσης του Α. Φιλιππίδη στην Ελλάδα, το οποίο αφορά σε επισφαλή δάνεια προς τον Παναγιώτη Ευθυμίου.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, οι ελληνικές δικαστικές αρχές αναμένουν από ώρα σε ώρα το πλήρες κείμενο της απόφασης των τουρκικών αρχών, με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Άγγελος Φιλιππίδης, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Νωρίτερα, ο Άγγελος Φιλιππίδης, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς  περιοριστικούς όρους, από τις τουρκικές αρχές.

Ο πρώην διοικητής του ΤΤ παρουσιάστηκε ενώπιον τριμελούς δικαστηρίου, το οποίο έκρινε παράνομη τη σύλληψη και έκδοσή του στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας δικηγόρος του, Αθανάσιος Βαρλάμης, είχε παραιτηθεί από κάθε ένσταση, προκειμένου να διευκολύνει τη διαδικασία έκδοσής του στην Ελλάδα.

Ο συνήγορος του Α. Φιλιππίδη, επαναλαμβάνει ότι ο πελάτης του προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, μόλις τελειώσουν οι δικαστικές του εκκρεμμότητες στην Τουρκία και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη.

Πλεόν είναι προφανές ότι αν και η εκδίκαση του νέου εντάλματος έχει την ίδια τύχη με το πρώτο, τότε εναπόκειται στον ίδιο τον Α. Φιλιππίδη, αν θα αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.